GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Hanifi Şireci İlkokulu

Ara

Tüm öğretmenlerimiz harici derslerini tanımlarken bekleme odası özelliğini aktif edip öğrencileri kontrol etmelidirler

Şbt

Bakan Selçuk, 2020-2021 eğitim-öğretim yılından itibaren ortaokul ve liselerde sınıfta kalmayı yeniden getireceklerini açıkladı. Bunun nedenini ise şöyle anlattı:

"Sınıfta kalmanın olmaması eğitimde önemli ölçüde seviye düşüklüğüne yol açtı. Dört işlemi bilmeden lise bitiriliyor. Eğitimde kalitenin daha da düşmemesi için bu sisteme son veriyoruz."

Öğrenciler yüzeysel kalıyor

Liselerde ders sayısının azaltılması yönünde çalışmalar yapıldığını söyleyen Selçuk, "Öğrenciler fazla ders nedeniyle konularda yüzeysel kalıyor. Bunu önce pilot okullarda uygulayacağız ve sistemde köklü düzenleme yapacağız" diye konuştu.

Ock

Bakanlık merkez ve taşra teşkilatına bağlı resmî eğitim ve öğretim kurumlarında görev yapan personelin mesleki becerilerini geliştirmeleri, alan bilgisi ve mesleki gelişimlerini arttırmaları, alanlarındaki yeni gelişmeleri takip etmeleri için yurt içindeki ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılara katılımları ilgi Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarda Görev Yapan Personelin Bilimsel Toplantılara Katılım Yönergesi hükümlerine göre gerçekleştirilmektedir. 2023 Eğitim Vizyon Belgesinin ilkeleri doğrultusunda bilimsel toplantıların etkili bir şekilde yürütülmesi, uygulamada bütünlüğün sağlanabilmesi için Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Kurumlarda Görev Yapan Personelin Bilimsel Toplantılara Katılım Yönergesi kapsamında Bilimsel Toplantılara Katılım Modülü hazırlanarak 06.01.2020 tarihinde açılmıştır. Bilimsel Toplantılara Katılım Modülüne bilgi girişleri (https://mebbis.meb.gov.tr/EOzluk/PER02033.aspx) MEBBİS/e-personel Modülü/bilgi Girişi Menüsü–Bilimsel Toplantı Bilgileri Ekranı üzerinden yapılacaktır. Öğretmenlerimize duyurulur.

Ara

İlgi sayılı yazı ile TR54-K006125 Kayıt Numaralı gıda ürününün mevzuata uygun şekilde üretilmediği, etiket üzerinde çocuklar için tüketiminin uygun olmadığı belirtilmesine rağmen okul kantinlerinde satışının yapıldığı iddiası ile bahse konu ürüne yönelik şikayet başvurusu alındığı bildirilmektedir. Bu nedenle okul idareleri tarafından gereğinin yapılması hususunda;

RESMİ YAZI

Ara

11 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 14:00 de Gazişehir Eğitimde Niteliğin Arttırılması Projesi kapsamında Şahinbey Bilim Sanat Merkezi Konferans Salonunda toplantı yapılacaktır. Yapılacak toplantıya anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden okul müdürlüğü tarafından belirlenen 1 öğretmenin katılması gerekmektedir.

Ara

Adaylar 08/12/2019 Tarihli Adaylık Kaldırma Sınavına ait sınav giriş kartına https://mebbis.meb.gov.tr adresine kişisel kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yaptıktan sonra Başvuru İşlemleri  à Genel Bilgiler sayfasından "Rapor Al" diyerek erişebileceklerdir.